Neem contact op met Commovendo
 
headerfoto

Hans van der Vlis

Hans van der Vlis

 

Mijn naam is Hans van der Vlis. Ik werk met passie en plezier als lichaamsgerichte intuïtieve coach, bij Commovendo in Deventer. Mijn specialiteit is om mensen via de fysieke ervaring hun eigen essentie te laten ontdekken. Mijn manier van werken is gebaseerd op het besef dat er niks zeker te weten is, terwijl er wel van alles te ervaren valt. Ik zie het als een voorrecht om mensen in hun proces of in hun relatie te mogen begeleiden – bij te dragen aan hun ervaring.

 

 • Ik zie mijn rol als spiegel, vertaler en katalysator
 • Mijn kracht zit een open houding, zonder heilige huisjes, waarbij alles wat in jou leeft welkom is
 • Wat ik kort & krachtig gezegd doe: Ik coach ‘de relatie met jezelf’

 

Ik doe niets liever dan spelenderwijs van alles in beweging brengen – tot leven te brengen. Via de fysieke en emotionele beweging leg ik een verbinding met jouw kern, jouw verlangens: de verbinding met je eigen authentieke ik. Daarbij maak ik bewust gebruik van minder bekende paden en wissel ik werkvormen af (van genieten tot uit balans brengen). Zo geef ik afgestemd op jou, de ruimte om heel diverse kanten van jezelf tegen te komen en geef ik volop ruimte aan Verwondering, Verbinding en Verheldering.

 

Ik weet haarfijn de grens te vinden tussen ‘het creëren van een veilige omgeving’ en ‘het creëren van chaos en uitdaging’. Als het even kan bekijk ik dingen van ‘een andere kant’ of ‘draai ze om’. Vervolgens verwonder ik me over de verrassende helderheid die zich dan doorgaans openbaart. Eenvoud die mij raakt tot in m’n kern.

Ik coach de relatie met jezelf,
de verbinding met je eigen authentieke ik

Mijn visie

In mijn beleving draait alles om VERSCHIL en kunnen we elkaar waarnemen en van elkaar genieten omdat we verschillend zijn. VERSCHIL is fantastisch mooi, totdat het verschil te groot wordt. Ik richt me makkelijk op het verschil dat er niet mag zijn; het stuk in mensen ‘dat zich geen winnaar voelt’. Daarbij hou ik een spiegel voor vanuit een diep besef dat iedereen bijzonder en een winnaar is. Dat elk verschil er mag zijn, omdat het er is.

Weten staat nieuwsgierigheid en belangstelling in de weg

Omdat ik niks zeker weet treed ik mensen doorgaans met een open houding tegemoet. Vooral ‘het meer bijzondere stuk’ in mensen voelt zich daardoor makkelijk bij mij op z’n gemak. Bijzonder zijn is volgens mij heel gewoon.

 

Schermafbeelding 2016-09-08 om 09.50.08

Mijn taal

Ik zie de onschatbare waarde van taal en tegelijkertijd ervaar ik een enorme beperking van de vele ‘woorden die niet verbonden zijn’. Mijn manier om ‘woorden te vinden die verbinden’ is:

 • Door te werken met fysieke en emotionele beweging
 • Door te werken met stilte
 • Door intuïtief met aandacht ‘te luisteren’

 

Woorden zijn voor mij ‘lege concepten’ zonder betekenis, zonder waarde als ze niet verbonden zijn met een hart of de kern van een persoon. Als ze niet verbonden zijn met jou. Wat wil je werkelijk zeggen? Wat is de boodschap achter jouw woorden?

 

Mijn coaching

In mijn coaching draait het om ‘de relatie met jezelf’.

 • Coaching voor Koppels: ‘De relatie met jezelf’ in relatie tot iemand die je bijzonder liefhebt
 • Teambuilding: ‘De relatie met jezelf’ in het kader van werk & collega’s
 • Coaching: ‘De relatie met jezelf’ in het leven in het algemeen

 

klik hier voor een afspraak

of bel 06-12 91 71 71

Mijn telefoonnummer

Aarzel niet als je mij wilt spreken; mijn nummer is 06-12 91 71 71.

 

Ik ben zeven dagen per week bereikbaar: van 9 tot 21 uur. Bel gerust en laat een boodschap achter als ik niet opneem. Ik bel je dan terug.

Mijn achtergrond

 • Houding- en bewegingsdeskundige, paramedisch geschoold
 • Algemene Sociale wetenschappen, Algemene Letteren, RET
 • De dialoog, buiten zijn, stilte, WaardenManagement
 • Trainer fysieke belasting, ergonomie, consulent GBW
 • Contact Improvisatie, massage, acrobatiek

 

Als ik eerlijk ben, dan hecht ik meer waarde aan mijn ervaringen in dit leven – met name alle teleurstelling op mijn pad – dan al alle opleidingen en ‘boekenwijsheid’. Al ben ik ook gevormd door opleidingen en die ‘boekenwijsheid’. Indien dat passend is maak ik daarvan graag gebruik.

 

Ik werk graag samen met collega’s. Mijn samenwerkingspartners zijn mij dierbaar.

 

colofon | © 2016