Neem contact op met Commovendo
 
headerfoto

Uit je hoofd, in je lijf

 

‘Uit je hoofd, in je lijf’ heeft van alles te maken met het vinden van balans. Er is niets mis met je hoofd; cognitieve processen hebben een grote waarde. Bovendien is je hoofd een onmisbaar onderdeel van je lijf.

 

Toch heeft ‘Uit je hoofd, in je lijf’ een waarde: doorgaans is de balans doorgeslagen naar cognitieve processen en komen de fysieke, emotionele, energetische en spirituele kant er maar bekaaid vanaf.

 

Een voorbeeld

In gesprekken en discussies draait het doorgaans om de cognitieve kant van het onderwerp. Het gaat erom of het ‘logisch’ is, dat je het verstandelijk begrijpt of dat de ander het kan volgen. Aan de emotionele kant van het verhaal wordt doorgaans minder waarde toegekend.

 

Als in een vergadering wordt aangegeven dat je niet met een beslissing mee wilt gaan ‘omdat je er geen goed gevoel bij hebt’ wordt hieraan vaak een duidelijk andere waarde toegekend dan wanneer je aangeeft dat het niet past in de begroting, dat het qua menskracht niet haalbaar is of dat je andere prioriteit stelt. Dit, terwijl de meeste beslissingen uiteindelijk vaak op het emotionele niveau genomen worden.

 

Je kunt je afvragen wat de waarde van de uitkomst van een gesprek of overleg is, als de emotionele kant van het verhaal niet of nauwelijks is meegenomen …

 

Verschillende lagen 

De mensen achter Commovendo zijn van mening dat de impact van het cognitieve vaak groter is dan wenselijk, terwijl andere lagen doorgaans te weinig aan bod komen. Daarom komen bij activiteiten van Commovendo de andere lagen vaak bovengemiddeld aan bod. Een aantal duidelijke lagen zijn bijvoorbeeld:

 

  • De fysieke laag: wat voor impact heeft iets op het fysieke lichaam?
  • De emotionele laag: wat voor gevoel heb je erbij?
  • De energetische laag: geeft iets energie of kost het energie?
  • De spirituele laag: ervaar je verbinding met een groter geheel?
colofon | © 2016